Kuka?

Galina Kallio

Galina Kallio opiskeli Helsingin kauppakorkeakoulussa (nyk. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu) kansainvälistä liiketoimintaa, taloustieteitä ja yritysten yhteiskuntavastuuta. Kestävän talouden ja vastuullisen liiketoiminnan aihealueiden marginaalinen asema kauppakorkeakoulun opetuksessa hämmästytti häntä, mikä johti näiden teemojen parissa työskentelyyn väitöstutkimuksessa ja opetuksessa.

Hän väitteli kauppatieteiden tohtoriksi vuonna 2018 aiheenaan ruokatalouden uudet muodot. Väitöskirjassaan Näkyvät kädet – Etnografinen tutkimus ruokapiiritoiminnan synnystä uudeksi vaihdannan käytännöksi Kallio tutki ruokapiirejä uudenlaisena organisoitumisen tapana ja havaitsi kuinka ruokapiirien synty heijastelee laajempia huolia nykymuotoisen ruokajärjestelmän kestämättömyydestä ja epäoikeudenmukaisuudesta sekä ihmisten kaipuuta yhteisöllisempään elämään. 

Tämänhetkisessä Koneen ja Maj ja Tor Nesslingin säätiöiden rahoittamassa tutkimusprojektissa Kallio tutkii näkymätöntä työtä regeneratiivisessa maataloudessa. Kallion tieteellinen työ pohjaa käytäntöteorioihin ja vaihtoehtoisiin talouden teorioihin, jotka ottavat käsitteellisen työn lähtökohdaksi toiminnan ja käytännönharjoittajien tietämyksen ja kokemusmaailmat.

Tutkimustyönsä ohella Kallio opettaa Aalto-yliopistossa Creative Sustainability -maisteriohjelmassa kestävän talouden kurssia Dialogues on corporate responsibility in global economy, joka pohjaa dialogisiin menetelmiin. Hän on myös perustajajäsen dialogi- ja verkostotyön konsultointiin keskittyvässä seugolaiD-osuuskunnassa.

Lisäksi Kallio on aktiivisesti mukana Kaupunkilaisten omassa pellossa, jota pyörittää Herttoniemen ruokaosuuskunta sekä osallistuu myös laajemmin ekologisia ja monimuotoisia viljelykäytäntöjä tukevan kumppanuusmaatalouden kehittämiseen Suomessa.

%d bloggers like this: