Osa 1: Alku

Kaikki kävi kovin nopeasti. Siis se, että olemme nyt täällä lipumassa tasaista vaihtia kohti Palermon satamaa ohi Sisilian kalliovuorten. Meitä on täällä minun lisäkseni ystäväni Martta ja isäni Pepe. Ja syy miksi olemme täällä on se, että asiat vain sattuivat loksahtamaan kohdilleen jotenkin hyvin epätodellisen mutkattomalla tavalla.

Isäni, joka siis omistaa tämän veneen (sanottakoon tässä että meillä on alla 38 jalkainen Bavaria) purjehtii eläkepäiviään viettäen Välimerellä. Nyt hän tarvitsi miehistöä siirtämään venettänsä Espanjasta Kreikkaan ja hetken mielijohteesta kysyin, mitä jos lähtisin mukaan ja ottaisin mukaan myös ystäväni jolla on purjehduskokemusta. Tässä vaiheessa siis ystäväni ketä olin ottamassa mukaan oli autuaan tietämätön koko asiasta, kuten oli myös mieheni, joka tuskin osasi aavistaa että puolileikillään ilmaan heitetty ajatus johtaisi kymmenen päivän purjehdukseen jättäen hänet huolehtimaan lapsistamme.

Ja niin siinä kävi, että saimme hyväksynnän miehiltämme ja kutsun kapteenilta tulla Sardiniaan. Tietäen kuinka kiireinen syksy olisi töiden puolesta, ja kuinka mahdottomalta purjehdusreissun toteuttaminen silloin tuntuisi, me varasimme lennot jo kesälomalla. Paluuta ei siis enää ollut. Ja niin tuli se päivä kun lähdimme siirtopurjehdukselle.

Matkasuunnitelma.

15.9.2016 Helsinki-Rooma-Cagliari, lentäen.
16.9. Cagliari-Lähtö klo 9
17.9. Palermo-Saapuminen n.klo 12
18.9. Palermo-Lahtö klo 17
19.9. Etna-Saapuminen klo 18
20.9. Päivä Etnalla
21.9. Etna-Lahtö klo 9
23.9. Lefkas-Saapuminen klo 12
23.-24.9 Lefkas-päivät
25.9. Lefkas-Ateena -bussi lähtö klo 9, Ateena-Budapest-Helsinki, lennot klo 17
25.9.2018 Paluu Helsinkiin klo 23.30image

2 Replies to “Osa 1: Alku”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: